Min hundar ogumea.se

Allt om hundar

Låna för att köpa hund?

Låna för att köpa hund?

I tidigare inlägg har jag skrivit om saker man bör tänka på innan man köper hund samt hur mycket det kan komma att kosta, exempelvis per år. Kostnad beror ju givetvis mycket på vilken sorts hund du köper, från vilken kennel du köper den, men också vilka tillbehör och mat i vilken prisklass du köper till hunden. En sak är säker; det kommer att kosta dig lite.

Vissa kan ju mentalt känna sig helt och hållet redo att skaffa hund, men har tyvärr en mer begränsad ekonomi än andra. Mitt tips, så länge man noggrant räknar ut den troliga kostnaden det innebär att skaffa hund, är att ta ett sms-lån. Vad som då är väldigt viktigt är att du har helt klart för dig hur lånet går till och vad du har för ränta på ditt smslån etc. Ju mer du vet i förväg, desto lättare blir det i längden.

Vare sig du lånar pengar eller inte till att köpa hund är planering inför köpet A och O. En sak som kan vara lätt att glömma bort är ju också hundens försäkring, vilket ju också kostar pengar.

Hunden sägs ju vara människans bästa vän, och jag vill verkligen inte avskräcka någon från att själv köpa hund. Se det istället som en livsinvestering som kommer göra ditt liv lite roligare och lite gladare. 🙂

 

Papillon-hund

 

(Visited 373 times, 1 visits today)