Min hundar ogumea.se

Allt om hundar

Långpromenader i vårsolen

Långpromenader i vårsolen

Nu när vädret börjar bli bättre är det skönt att gå på långa promenader med hunden. Det är ett perfekt sätt att utforska nya stråk att promenera på. Att åka till skogen eller en strand är också mysigt. Se bara till att hundar är tillåtna på det utflyktsmål du väljer och glöm inte vatten!

Hund med boll, liggande hund

Läs Mer

Olika hundar till olika saker

När jag träffar andra människor brukar vi ofta prata om olika hundraser, vilket inte är så konstigt eftersom hundar är mitt största intresse. Det jag däremot tycker är konstigt är att många jag pratar med verkar tro att det finns några få hundraser som är perfekta för alla olika sorters ägare. Är man lite lat men gärna tar hand om sin hund, utan att långa promenader lockar, kanske man ska ha en engelsk bulldog. Har man inga barn, inte vill ha hunden som sällskap men mer till att vakta och skrämma kan en kaukasisk ovtjarka kanske vara ett bra val. Sedan finns det såklart hundraser som passar de allra flesta. I många familjer passar det ju bäst med raser som är glada, passar bra med barn och vaktar lagom mycket, tex schäfer, labrador eller golden retriever. Nu ska jag hämta mitt nya fodral från Ideal. Yngsta hunden tuggade på det gamla och det är något man inte kommer ifrån som husse eller matte oavsett ras.

Läs Mer

Läsning om hundar

Nu mot våren brukar jag alltid bli så inspirerad till att läsa böcker. Jag läser förstås en hel del om hundar och brukar passa på att läsa när hundarna här hemma ligger och vilar. Oavsett vilken typ av bok så slukas jag alltid upp och boken är mitt enda fokus för stunden. När jag väljer böcker brukar jag oftast gå efter vad som ligger på boktoppen för tillfället eller så väljer jag utifrån en väns rekommendation. Mycket av min kunskap om hundar kommer faktiskt från läsning, såklart av egen erfarenhet också, men jag har alltid intresserat mig av hundar och därför läst mycket om dem. Den kompletta hundboken: en lydig hund är en lycklig hund är ett hett tips om du vill lära dig mer om hundar överlag. Det är en bra bok såväl för nybörjare som för personer som redan är kunnig inom området hundar.

Läs Mer

Hundar 2: Schäfer

Hundar 2: Schäfer

Näst ut i hundserien är den populära rasen schäfer. Rasen kommer från Tyskland och är mycket ståtlig. Den används både som brukshund (till exempel väktar- och polishund) och som vanlig sällskapshund. Schäfern är en av världens mest populära hundraser att äga som sällskapshund, och den trivs generellt sett med människor, såväl barn som vuxna.

En schäfer i gräs

Läs Mer

Hundar i fordon

Hundar i fordon

Att ge sig ut på vägarna med hundar i bilen känns inte alltid så bra. En del hundar tycker om att åka bil medan andra blir nervösa och rädda. Korta sträckor brukar oftast gå bra men ska man åka längre kan det bli jobbigt både för hundar och hundägare. En spännande utveckling inom transport kanske kan väntas inom en snar framtid vilket kan betyda färre timmar i bilen för hunden. Rör det sig om längre sträckor man ska färdas ska man först och främst följa de regler som gäller och det viktigaste är att hunden sitter säkert. Antingen ska den sitta fastspänd med speciellt bilbälte eller också i en särskild bilbur. Sommartid gäller det att se upp så inte hunden blir överhettad och vintertid är ett värmande hundtäcke bra att använda. Se till att rasta hunden med jämna mellanrum och lämna den absolut inte utan tillsyn varma sommardagar eller om vintern ifall det är kallare än minus fem grader.

Hund i fordon

Läs Mer

Löpträna med hundarna

Löpträna med hundarna

Jag har funderat på att börja löpträna med hundarna utöver de andra aktiviteter vi gör tillsammans. Oftast blir det ju bara skogspromenader men i stället kan jag ju snöra på mig ett par löpskor och springa med dem. Bra och rolig motion för både hundarna och mig. Det finns ju en hel del fina joggingspår i området så varför inte kombinera nytta med hälsosamt nöje. Jag testade häromkvällen nar jag och en av hundarna var ute och han verkade lite förvånad i början men sedan tyckte han det var riktigt roligt. Jag tappade telefonen i backen men som tur var sprack bara skalet så det var ingen större fara. Jag har redan hittat nytt till bra priser så det var inget problem. Jag tror det kommer att bli en riktigt bra höst och vinter med löpträning för både mig och mina fina hundar.

Person som knyter sko
Hundar med koppel

Läs Mer