Min hundar ogumea.se

Allt om hundar

Agility

Agility är en rolig hundsport som man kan utöva med alla raser på hund egentligen. Tänk dock på att agility är en krävande sport även för din hund. Hunden bör vara minst ett år gammal och fullvuxen innan ni börjar träna på allvar. Tävlingarna är öppna för alla hundar över 18 månaders ålder.

I agility ska hund och förare tillsammans klara en hinderbana på kortast möjliga tid.  Det har blivit en allt mer populär sport, och det anordnas många tävlingar med agilty runt om i landet.

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Agility visades första gången vid en stor hundutställning i England 1978, men då som en slags pausunderhållning. I Sverige fick agility status som officiell hundsport 1987.

Agility är en av de populäraste hundsporterna och har runt 100 000 starter varje år. Tävlingar får arrangeras av lokala brukshundklubbar, lokala kennelklubbar och lokala hundungdomsklubbar.

Om du vill lära dig mer om sporten, besök Svenska agilityklubben

 

(Visited 135 times, 1 visits today)